AVON - Magic Effects lakovi

8:56 PM Mirela♡ 8 CommentsPozdrav svima!
Nedavno me Avon ponovno ugodno iznenadio vrećicom sa svojim proizvodima. Ovaj put su se u vrećici između ostalog našli novi Magic Effects lakovi.
Nisam ranije mogla postaviti post jer sam željela sve lakove duže nositi, testirati ih, da vidim kakve su kvalitete i koliko će potrajati na mojim noktima. Pa ako želite vidjeti moje dojmove, nastavite čitati. :)
Dobila sam sve ukupno osam lakova od kojih su četiri Mineral Crush lakovi, dva su Fringe lakovi i  preostala dva laka su nadlakovi, tj Matte Top Coat i Diamond Shatter Top Coat.
Mineral Crush lakovi


Što se tiče Mineral Crush lakova pokazat ću vam, kao što sam već napisala, četiri laka.
To su: Ruby (crveni), Agate (ljubičasto-plavi), Topaz (tirkizno zeleni) te Rose Quartz (rozi).


Mineral Crush lakovi izgledom, na dodir te grubom teksturom podsjećaju na sand effect lakove, pogotovo Ruby. Iako sadrže i sitne sjajne čestice, finiš im nije u potpunosti sjajan nego je negdje između mat i sjajnog. Sva četiri laka sadrže te sitne sjajne čestice. Srednje su gustoće, brzo se suše i jako su pigmentirani. Možete nositi i samo jedan sloj, iako ja uvijek stavljam dva sloja zbog izražajnije boje i dugotrajnosti. Lakovima Rose Quartz i Topaz je drugi sloj više potrebniji nego lakovima Ruby i Agate. Kod lakova Ruby i Agate se ne vidi razlika u boji između slojeva, dok je ona kod Rose Quartz i Topaz lakova više vidljiva. Četkice su srednje dužine i ravno rezane. Lagane su za nanošenje laka iako ja preferiram zaobljene flat četkice zbog jednostavnijeg nanošenja laka kod korjena nokta.

Ruby

Agate

Topaz

Rose Quartz
Ruby je predivna, klasična nijansa crvene, dok je Topaz vesela nijansa zelene boje odlična za ljeto.Boja Agate laka je različita pod različitim svjetlom pa se tako tijekom dana izmjenjuju nijanse plave i sive. Kamera je uhvatila plavu boju koja malo ide prema ljubičastoj.
Rose Quartz je fina roza boja kojoj sam posebno testirala trajnost. Nosila sam samo jedan sloj laka čitavih pet dana bez baze i nadlaka. Rose Quartz nije savršenog trajanja, ali se super održao budući da sam nosila samo jedan sloj bez ikakve zaštite. Da sam ga stavila kao inače, dakle bazu, dva sloja Rose Quartz laka i nadlak, onda bi trajao duže i bez ovoliko oštećenja. Naravno, sve ovisi o tipu noktiju. Ako su nokti oštećeni onda će se i lak brže oštetiti. Kod mene se ovaj lak nakon 5 dana najviše oštetio na prstenjaku i malome prstu, a bolje se očuvao srednjem i kažprstu. Tu je oštećen samo malo pri kraju nokta.

Fringe, Diamond Shatter i Matte Top Coat

Pokazat ću vam dva Fringe laka. To su Jacquered Metal i Fringe Effect.
Fringe lakovi su sjajni nadlakovi koji se najčešće stavljaju preko nekog laka u boji. Sastoje se od prozirne baze i sitnih duguljastih konfeta u različitim bojama.
Jacquered Metal sadrži konfete u tamnoplavoj i zlatnoj boji, dok Fringe Effect sadrži konfete u crnoj i zlatnoj boji. Uz te konfete Fringe Effect sadrži još i sitne crne točkice. 
Četkica ovih lakova je ista kao i kod Mineral Crush lakova.
Količina konfeta u Fringe lakovima je velika, meni je dovoljan samo jedan sloj za lijep efekt. Ako bih htjela da konfeti prekriju nokat u potpunosti onda bih ih nanosila spužvicom zbog količine prozirnog laka na noktu. Na slikama ispod je prikazan jedan sloj.
Suše se jako brzo. Ako krenete lakirati od malog prsta lijeve ruke, lak će se u potpunosti osušiti dok dođete do palca desne ruke. Tako da, ako želite više slojeva, možete lakirati odmah bez dodatnog čekanja.

Jacquered Metal

Fringe Effect


Diamond Shatter i Matte Top Coat

Diamond Shatter je trenutno jedan od najljepših sjajnih nadlakova koje posjedujem. Ima prozirnu bazu i sadrži sjajne nejednake dijelove koji podsjećaju na slomljene komadiće stakla. Oni pod različitim svjetlom imaju različit odsjaj. Njihov odsjaj također ovisi o boji laka na koji se nanesu.
Ovaj mat nadlak nije isti kao ostali mat lakovi. Ovaj lak sadrži jako, jako sitne sjajne čestice, najčešće ljubičastog odsjaja. Jako mi je žao što moja kamera nije mogla uslikati taj odsjaj pa vam ga ne mogu prikazati preko slike. Lak dobro matira i suši se jako brzo. Međutim primjetila sam da, kao i većina drugih mat nadlakova, i ovaj razmrlja/uništi nail art koji pokrivate ako niste pažljiviji pri nanošenju. Zato se inače preporučuje nanošenje sjajnog nadlaka prije mat nadlaka da bi se spriječilo uništavanje nail arta ili običnog laka u boji. 
Moram još spomenuti da mi se Diamond Shatter više sviđa kada je matiran jer onda puno bolje do izražaja dolaze njegove raznobojne čestice.
Što se tiče mog sveukupnog dojma o ovim lakovima, oni su meni svi jako zanimljivi i lijepi za nositi. Jedino što zamjeram u vezi pakiranja lakova jest to što ime laka piše samo na kartonskoj kutijici u kojoj dolaze. Bilo bi mnogo bolje i praktičnije da je ime otisnuto i na samoj bočici laka.
Nadam se da sam vam recenzijom pomogla ako ste se dvoumili o kupnji lakova. Ja bih vam definitivno preporučila da kupite ako imate neki koji vam se sviđa, a i ako ga kupite i ne svidi vam se uvijek ga možete pokloniti nekoj dragoj osobi. :) 
Nisu preskupi, radi se o 10ml laka u svakoj bočici, a više o njima nađite ovdje na stranici 70. :)

Hvala što ste čitali i veliki pozdrav do sljedećeg puta. :*

*PR uzorci, ali sva mišljenja su moja i iskrena.

You Might Also Like

Broj komentara: 8 :

 1. Prekrasne slike, prekrasni lakovi ♥ Baš me čudi što nisam prije čula za tebe, jer vidim da si jako dobra blogerica <3

  justbewhoyouwantbe.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Divni su lakovi, a o slikama da ne pričam! :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Odlican post!Slike su divne!Lakovi su predivni,boje savrsene!
  Poseti moj blog,uclani se ja sam se uclanila kod tebe --- http://sofija1837.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 4. Kako ti je nestao lak na sredini nokta, to prvi put vidim :D

  OdgovoriIzbriši
 5. Ovi mineral crush su mi super :) već duže vrijeme razmišljam da si kupim kojeg

  OdgovoriIzbriši